Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Collectie Artificialis: Let’s go to the caves and explore!

12 september 2015 @ 11:00 - 13 september 2015 @ 17:00

Ira van der Valk Caves tentoonstelling

Collectie Artificialis: Let’s go to the caves and explore! Tentoonstelling van Ira van der Valk 12 en 13 september

Met als belangrijkste inspiratiebron de vrije natuur met zijn enorme diversiteit aan vormen, kleuren en bewegingen, maar ook gefascineerd door het ambivalente karakter van de systematisch geordende collecties van niet levende dieren in natuurhistorische musea, is het werk van beeldend kunstenaar Ira van der Valk tot ‘leven’ geroepen om de ruimte tussen realiteit en verbeelding op een diervriendelijke en persoonlijke wijze te overbruggen. In het werk komen beide benaderingen van natuur en cultuur samen, vrijheid en weelde naast ordening en herhaling. Herkenbaar maar soms ook vervreemdend zodat men uitgedaagd wordt de natuurlijke wereld op een andere manier te bekijken, waarbij ze inspeelt op een collectief verlangen naar ontdekking.

Het resultaat is ‘Collectie Artificialis’: een optische illusie van migrerende artificiële vlinder- en natuurbiotopen die vaak met locatie gebonden installaties, objecten en tekeningen in verduisterde ruimtes en omgevingen (sprookjesachtig verlicht door blacklight) het verhaal van de metamorfose en vergankelijkheid van het leven vertellen.

‘Collectie Artificialis’ nodigt de bezoeker uit om zich in Museum Noordwijk te laten transformeren tot een ontdekkingsreiziger en tussen de vaste collectie van het museum de artificiële wereld van Ira van der Valk te ontdekken en te ervaren. Ga mee op onderzoek en leer nieuwe werelden kennen. Let’s go to the caves and explore!

Let op! Deze tentoonstelling is op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 te bezichtigen.

 

De toegang is gratis.

Gegevens

Begin:
12 september 2015 @ 11:00
Einde:
13 september 2015 @ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Museum Noordwijk
Telefoon:
+31-(0)71 - 36 178 84
Website:
http://museumnoordwijk.nl/home/

Locatie

Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein 4
Noordwijk, Zuid-Holland 2202 JC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31-(0)71 – 36 178 84
Website:
http://museumnoordwijk.nl/home/
Share This